Nieuwe leerlingen

Ouders van kinderen, die in het daarop volgende schooljaar 4 jaar worden, krijgen van de gemeente Veendam een opgavekaart. Op deze kaart kunnen ze aangeven naar welke basisschool ze hun kind willen sturen. De gemeente stuurt de opgavenkaartjes daarna door naar de desbetreffende school.

Hierna nemen wij contact met u op, om op onze open dag samen met uw kind de school te komen bekijken en kennis te maken met het personeel.

Ongeveer een maand voor de vierde verjaardag van uw kind neemt de school contact met u op voor het maken van een afspraak, waarop we het intakegesprek doen. Dit gesprek vindt plaats bij u thuis. We praten dan met elkaar over de ontwikkeling van uw kind tot dat moment en we maken tevens een afspraak voor een 3-tal kennismakingsbezoekjes van uw kind.

De 1e dag na de 4e verjaardag van uw zoon of dochter mag hij / zij hele dagen naar school. Dan zal er tot definitieve inschrijving worden overgegaan. Dit zal gebeuren nadat de ouders in het gesprek met de directeur of de interne begeleider kenbaar hebben gemaakt, dat zij het beleid van de school zullen onderschrijven of respecteren.